Hrvatski Sabor donio niz poreznih zakona

HRVATSKI sabor danas je donio više zakona kojima se uređuje porezna problematika, a kako je najavljeno danas će, nakon očitovanja o amandmanima donijeti i državni proračun za 2003.
Sabor je donio Zakon o izmjenama Zakona o financiranju jedinica područne i lokalne samouprave, čime se povećao udjel lokalne i područne samouprave u porezu na dohodak - županija s osam na deset posto, a gradova i općina s 32 na 34 posto (odnosno 35 posto ako financiraju vatrogasne postrojbe).

Unatoč protivljenju Vlade, koja nije predvidjela povećanje udjela Grada Zagreba u porezu na dohodak, prihvaćen je amandman zastupnika Slavka Kojića (SDP), čime je taj udjel povećan s 45 na 47 posto.

Sabor je usvojio Zakon o porezu na premije osiguranja od automobilske odgovornosti i kasko osiguranja cestovnih vozila, kojim se uvodi nova porezna stopa od 10 posto za kasko osiguranje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po novom izmjenjenom Općem poreznom zakonu ukida se mogućnost obročne otplate poreznog duga.

U tijeku glasovanja o amndmanima na predložene izmjene Zakona o porezu na dohodak klub zastupnika HDZ-a, i još nekoliko oporbenih zastupničkih klubova zatražili su stanku, a predsjednik Sabora Zlatko Tomčić to im je odobrio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara