Hrvatski sabor: Izmjene Zakona o sigurnosti prometa u treće čitanje

HRVATSKI je sabor jutros u nastavku 30. sjednice većinom glasova odlučio Vladin konačni prijedlog izmjena Zakona o sigurnosti na cestama poslati u treće čitanje.

Gotovo su svi saborski klubovi u jučerašnjoj raspravi o tom prijedlogu isticali da se predloženim oštrim kažnjavanjem vozača neće povećati sigurnost u prometu.

Zauzeli su se za oštro kažnjavanje onih koji uzrokuju prometne nesreće, poput vožnje u pijanu stanju ili pod utjecajem droga, bez vozačke dozvole i slično, ali su za blaže kazne vožnje bez pojasa, nepropisno parkiranje i druge manje prometne prekršaje.

S trećim čitanjem zakonskog prijedloga jučer se složila i Vlada.

Zastupnici su prihvatili prijedlog zakona o službenoj statistici, koji bi trebao propisati statističke aktivnosti, bolje uključiti javnost u program statističkih istraživanja i zaštititi tajnost individualnih i osobnih podataka.


Prihvaćena je i Odluka o održavanju vježbe ´Cooperative engagement 2003´ - prve višenacionalne pomorske vojne vježbe u Hrvatskoj u okviru ´Partnerstva za mir´ koja bi se trebala održati u rujnu ove godine na srednjem Jadranu.

Donesena je i Odluka o nastavku sudjelovanja hrvatskih vojnih promatrača u mirovnoj misiji u Etiopiji i Eritreji.

Hrvatski sabor nastavlja rad raspravom o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o radu u prvom čitanju, koju s galerije prate predstavnici sindikalnih središnjica koje se protive tim izmjenama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara