Hrvatski sabor nastavio rad raspravom o prijedlogu zakona o službenoj statitistici

HRVATSKI sabor nastavio je rad raspravom o prijedlogu zakona o službenoj statistici, koji bi trebao urediti statističke poslove, više uključiti javnost u statistička istraživanja te bolje zaštititi tajnost pojedinačnih i osobnih podataka.

U ime Kluba zastupnika HDZ-a Dario Vukić rekao je da, iako se u odredbama tog zakonskog prijedloga navodi da će se korisnicima pružiti pravodobne, točne i vrijedne podatke, sadašnji zakon nije loš, ali se ne provodi. Vukić smatra kako bi bilo bolje potpunom provedbom sadašnjeg zakona utvrditi postoje li nelogičnosti i mijenjati ih, nego donositi novi zakon.

U vezi s prijedlogom odluke o održavanju vježbe ´Cooperative engagement 2003´ - prve višenacionalne pomorske vojne vježbe u Hrvatskoj u sklopu ´Partnerstva za mir´, koja bi se trebala održati u rujnu ove godine na srednjem Jadranu, zastupnika HSP-a Tonča Tadića zanimalo je kako će ona utjecati na turističku posezonu u Hrvatskoj. Po njegovu sudu takva vojna vježba nije dobra za ugled Hrvatske kao sigurne turističke zemlje.

Zamjenik ministrice obrane Zlatko Gareljić rekao je da će ta vojna vježba trajati samo četiri dana i da neće ometati pomorski promet.

O završenim točkama dnevnog reda zastupnici će glasovati i sutra kad se očekuje i rasprava o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu (prvo čitanje).

Hrvatski sabor nastavlja rad sutra u 9,30 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara