hrvatski sabor prihvatio Zakon o popisu poljoprivrede

Hrvatski sabor jutros je u nastavku sjednice donio Zakon o popisu poljoprivrede u ovoj godini te Vladin amandman da taj zakon stupi na snagu danom objave u "Narodnim novinama", a ne, kako je prvotno predloženo, osam dana nakon objave. L

Vlada je amandman predložila kako bi provedbu popisa uskladila s predviđenim rokom, od 1. do 15. lipnja.

Većinom glasova Hrvatski sabor nije prihvatio amandman HDZ-ova zastupnika Drage Krpine da se primjena zakona, odnosno provedba popisa, odgodi do početka iduće godine.

Krpina, naime, smatra da predviđeni rok za provedbu popisa, od 1. do 15. lipnja, neće dostajati za kvalitetnu pripremu popisnih povjerenstava i popisivača. "Pripreme je nemoguće kvalitetno provesti u nekoliko dana", upozorio je Krpina, predloživši da se popis provede od 15. do 30. siječnja iduće godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgodu provedbe popisa poljoprivrednih gospodarstava te fizičkih i pravnih osoba u poljoprivredi zastupnik Krpina je zatražio i kako bi se novac predviđen za provedbu popisa utrošio na uklanjanje šteta od suše, što većina saborskih zastupnika također nije prihvatila.

Iako je tako najavljeno, saborski zastupnici danas neće glasovati o predloženoj Odluci o sudjelovanju hrvatskih vojnih promatrača u mirovnoj misiji UN-a u Indiji i Pakistanu. Naime, za glasovanje o toj odluci potrebni su glasovi dviju trećina zastupnika, ali u sabornici ih nije toliko nazočno.

Hrvatski sabor nastavlja rad raspravom o četirima predloženim zdravstvenim zakonima - o liječništvu, o stomatološkoj djelatnosti, o medicinsko-biokemijskoj djelatnosti te o sestrinstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara