Hrvatski Sabor sutra o uništavanju zaplijenjene droge

HRVATSKI sabor sutra će nastaviti 5. sjednicu raspravom o Vladinim i SDP-ovim prijedlozima izmjena Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

I Vlada i SDP izmjene su predložili uz objašnjenje da žele osigurati učinkovitiji postupak uništavanja zaplijenjene droge.

Postojeće zakonsko rješenje, po kojemu su povjerenstvo pred kojim bi se droga uništavala, trebali imenovati sudovi, pokazalo se neprovedivim, pa se droga predviđena za uništavanje gomila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stoga i Vlada i SDP predlažu da spomenuto povjerenstvo imenuje Vlada, s tim da se njihovi prijedlozi razlikuju s obzirom na sastav povjerenstva i postupaka uništavanja droge.

Dok Vlada smatra da se droga, kao dokazni materijal, može uništiti tek po završetku sudskog postupka, SDP predlaže da se uništava odmah, nakon evidentiranja i fotografiranja, pravdajući to skupoćom skladištenja i čuvanja, ali i mogućim zlouporabama.

U drugom tjednu rada, Sabor očekuju rasprave o još 10-ak točaka, među kojima su i izvješća Državnog Ureda za reviziju o kontroli trošenja novca poreznih obveznika u 2002.-oj godini, te o radu na reviziji pretvorbe i privatizacije.

Očekuje se da će 5. sjednica završiti u petak do kada će Sabor i odglasovati raspravljene zakonske prijedloge.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara