Hrvatski sabor: završen nacrt mogućih zaključaka za V. Lenac

Odluka bivše Vlade Ivice Račana o izdavanju jamstva Viktoru Lencu bila je isključivo političke prirode i ne može se pravdati socijalnim i gospodarskim kriterijima, zaključak je koji bi, navodno, istražno povjerenstvo za Lenac moglo predložiti Hrvatskom saboru, neslužbeno se doznaje u Saboru.

Naime, po dostupnim informacijama, završen je nacrt mogućih zaključaka, ali predstoji njihovo usuglašavanje u Povjerenstvu, što znači da se neki zaključci mogu promjeniti, ali i dodati novi.

Povjerenstvo će, navodno, upozoriti da su politički pogrešne odluke nanijele veliku štetu koja se plaća isključivo iz državnog proračuna, odnosno novcem poreznih obveznika.

Prođu li zaključci iz radne verzije, Vladu će se prozvati da nije proučila temeljne dokumente vezane za razvoj Lenca, niti je analizirala njegovo financijsko stanje, te što stečaj brodogradilišta nije proglasila prije konca 2003.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravu Lenca navodno će se teretiti da Vladu nije točno informirala o stvarnom stanju u tvrtki i prekoračenim investicijama.

Saborsko povjerenstvo šest je mjeseci istraživalo 'slučaj Lenac', pregledalo opsežnu dokumentaciju, saslušalo brojne svjedoke.

(Hina) xtr/xum ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara