Hrvatski studentski zbor: Proračun je transparentan

PREDSJEDNIK Hrvatskoga studentskog zbora (HSZ) Krešimir Lišnjić izjavio je danas kako je proračun zagrebačkoga Studentskog zbora za 2006. donesen transparentno, te da je Predsjedništvo Hrvatskoga studentskog zbora jednoglasno donijelo proračun po fondovima (programi studentskih zborova, programi studentskih udruga, materijalni troškovi, međunarodna suradnja).

Lišnjić je time opovrgnuo jučerašnje tvrdnje prosvjednika sa zagrebačkoga Filozofskog i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta kako proračun zagrebačkoga Studentskog zbora za 2006. nije donesen transparentno.

Predsjednik Hrvatskoga studentskog zbora rekao je i da je temelj za donošenje proračuna prošlogodišnji proračun, to jest glavarine (broj studenata) i upute pomoćnice ministra Dragana Primorca za visoko obrazovanje Zrinke Kovačević, koja je rekla da se proračun napravi po fondovima, kao i prošle godine.

Predsjednik HSZ-a kazao je i da proračun Studentskog zbora zagrebačkog Sveučilišta još nije donesen jer je tek jučer istekao žalbeni rok. Istaknuo je da se prosvjednici prije nisu žalili na prijedlog proračuna, no da su na posljednji dan žalbenog roka održali prosvjed.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Predsjedništva Studentskog zbora (SZ) zagrebačkoga Sveučilišta Mislav Banek objasnio je kako se neki projekti u tom prijedlogu proračuna nisu mogli odobriti jer tražbine nisu bile u skladu s natječajem, pa se tako tražio velik novac za honorare tajnica, rent-a-car i ručkove.

Također je rekao da je u prijedlogu proračuna novac namijenjen zagrebačkim studentskim udrugama povećan za trećinu, pa je čudno zašto su prosvjedovale dvije udruge, podružnice SZ-a sa zagrebačkoga Filozofskog i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Stotinjak studenata tih dvaju fakulteta prosvjedovalo je jučer ispred Studentskog centra tvrdeći kako proračun Studentskog zbora (SZ) Sveučilišta u Zagrebu za 2006. nije donesen transparentno, da nije jasno po kojem je kriteriju Zbor odlučio rasporediti novac iz proračuna te da nema jasnih prioriteta financiranja.

No, vodstvo Studentskog zbora zagrebačkog Sveučilišta opovrgnulo je optužbe o netransparentnosti proračuna na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj prije prosvjeda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara