Hrvatski veleposlanik predao vjerodajnice Jordanskom kralju

IZVANREDNI i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Egiptu Ivica Tomić predao je u kraljevskoj palači Raghadan vjerodajnice kralju Hašemitske Kraljevine Jordana Abdullahu II., kao nerezidentni veleposlanik u Jordanu, sa sjedištem u Kairu, priopćeno je iz hrvatskog veleposlanstva u Kairu.

U razgovoru s kraljem Abdullahom II. istaknuta je obostrana zainteresiranost za jačanje bilateralne suradnje. Veleposlanik Tomić prenio je jordanskom kralju pozdrave i želje predsjednika Stipe Mesića za prosperitetom jordanske države i njegova naroda. Jordanski kralj, nastavlja se u priopćenju, uzvratio je pozdrave, prisjetivši se nedavnih uspješnih razgovora s predsjednikom Mesićem (na proputovanju predsjednika Mesića u Indiju), kojom prilikom se razgovaralo o gospodarskoj suradnji između dviju država.

Jordanski se kralj zahvalio na pozivu hrvatske vlade jordanskom ministru planiranja da posjeti Hrvatsku, te je, također, pozvao hrvatske gospodarstvenike da pojačaju suradnju s jordanskim gospodarstvenicima, za što će im on pružiti osobnu podršku.

U razgovoru s kraljem Abdulahom II, veleposlanik Tomić zahvalio je na sudjelovanju jordanskog bataljuna u UN mirovnim snagama u Hrvatskoj, istaknuo da su tisuće jordanskih studenata studirale u Hrvatskoj te kazao da dva naroda veže tradicionalno prijateljstvo i da će se sljedeće godine obilježiti desetogodišnjica uspostave diplomatskih odnosa između dviju država.

Nakon predaje vjerodajnica veleposlanik Tomić je položio vijence na grobove kraljeva Huseina, Talala i Abdullaha I.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara