Hrvatski veleposlanik s talijanskim dužnosnikom o Jadranu i EU

HRVATSKI veleposlanik u Italiji Drago Kraljević razgovarao je u ponedjeljak s podtajnikom talijanskog Ministarstva poljoprivrede i ribarstva Paolom Scarpom Bonazza Buorom povodom pisanja talijanskog lista Il Piccola od subote pod nazivom "Italija je spremna blokirati Hrvatskoj ulazak u EU", priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Prema priopćenju, Scarpa je u razgovoru s Kraljevićem naglasio da je novinaru Il Piccola iznio stajališta Ministarstva poljoprivrede i ribarstva, te je prenio stajalište talijanskih ribara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije bilo govora o bilo kakvim mjerama u smislu zaustavljanja ratifikacije hrvatskog Sporazuma i stabilizaciji i pridruživanju u talijanskom parlamentu, kaže se dalje u priopćenju.

Podtajnik Scarpa je osim toga naglasio da nije u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede i ribarstva donositi službeni stav o Odluci Hrvatskog sabora da proglasi ekološko-ribolovni pojas, niti je osobno predlagao takvo nešto.

Scarpa je izrazio interes da se dijalog o ovoj temi vrlo brzo nastavi na bilateralnoj razini dviju država. Kraljević je najavio ponovni, skori susret, sa Scarpom o istoj temi, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara