HRVATSKI VELEPOSLANIK U MOSKVI BOŽO KOVAČEVIĆ PREDAO VJERODAJNICE PUTINU

Hrvatski veleposlanik u Moskvi Božo Kovačević predao je u četvrtak vjerodajnice ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, potvrđeno je Hini u hrvatskom veleposlanstvu u Moskvi.

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Kremlju, zajedno s Kovačevićem, Putinu su vjerodajnice predali i novopristigli veleposlanici Jemena, Libanona, Kine, Kazahstana, Ujedinjenih Arapskih Emirata i SCG, doznaje se u veleposlanstvu.

U prigodnom govoru Putin se ukratko osvrnuo na odnose sa svakom od navedenih zemalja. Ruski je predsjednik tako rekao da su odnosi s Hrvatskom u stalnom usponu, naglasio njihovu važnost za rješavanje problema u regiji te spomenuo uspješnu suradnju Rusije i Hrvatske na gospodarskom i humanitarnom planu, rekao je izvor u hrvatskom veleposlanstvu u Moskvi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kraćem razgovoru s veleposlanikom Kovačevićem, održanom nakon svečane ceremonije, predsjednik Putin naglasio je namjeru da posjeti Hrvatsku, "zemlju o čijim je ljepotama, a osobito onima Jadranskoga mora, često slušao od svojih suradnika i prijatelja", rekao je isti izvor.

(Hina) zt dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara