Hrvatski veleposlanik u Srbiji: Hrvatska nije namjeravala poniziti Srbiju

Tekst: V.Š.
Foto: Blic

HRVATSKI veleposlanik u Srbiji Željko Kuprešak rekao je za B92 da Hrvatska nije namjeravala poniziti Srbiju pozivom predsjednika Kosova Fatmira Sejdiua na inauguraciju Ive Josipovića.

"Hrvatska ne može ići protiv onoga što je već učinila priznavanjem Kosova. Kosovo je za Hrvatsku, kao i za 65 zemalja svijeta, novonastala država koju tretiramo kao i sve ostale zemlje u okruženju", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ocijenio je da su odnosi Srbije i Hrvatske ključni za stabilnost regije i poručio da stav Hrvatske prema Kosovu ne bi trebao utjecati na odnose sa Srbijom.

Nakon inauguracije slijede intenzivniji razgovori i susret dvaju predsjednika

Kuprešak je rekao da će intenzivniji razgovori i pripreme za susret Josipovića i predsjednika Srbije Borisa Tadića početi nakon što Josipović službeno preuzme funkciju. Ipak, nije precizirao kada bi se to moglo dogoditi.

Rekao je da je Europa ključ rješenja za sve regionalne probleme i da zemlje jugoistočne Europe zbog toga trebaju zajedno raditi na integraciji u EU. Na ceremoniji inauguracije bili su brojni diplomati i čelnici deset država. Sve zemlje regije osim Srbije poslale su najviše predstavnike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara