Hrvatski vozači uhićeni u Britaniji zbog šverca droge

PETORICA hrvatskih vozača uhićenih u Velikoj Britaniji u pritvoru su "pod optužbom za neovlašteno unošenje droge" u tu zemlju. Nakon istrage utvrđeno je da se radi o organiziranoj grupi.

Hrvatski vozači uhićeni su u periodu od 19. rujna do 27. listopada, potvrđuje dokument koji posjeduje Jutarnji list. U dokumentu stoji da jednom od vozača prijeti kazna zatvora od 14 godina. Droga je pronađena u kamionima pri ulasku u Veliku Britaniju.

Sva petorica Hrvata su uhićena odvojeno, ali nakon uspoređivanja podataka i razgovora s uhićenima, britanska carina je zaključila da se radi o udruživanju više osoba koje organizirano djeluju u krijumčarenju droga.

Kako je otkrila istraga, uhićeni su drogu ilegalno razvozili po cijeloj Velikoj Britaniji. Putevi kojima su se uhićeni Hrvati, inače profesionalni vozači, kretali dobro su poznati britanskim carinicima. Navodno je droga bila namijenjena irskom tržištu.

U Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija rečeno je da petorica uhićenih Hrvata nisu tražila pravo na konzularnu pomoć od hrvatskog veleposlanstva u Londonu.

Sve informacije koje MVP ima o tom slučaju poslane su hrvatskoj Udruzi autoprijevoznika i vozača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara