Hrvatsko izaslanstvo s premijerom na čelu putuje u Vatikan

HRVATSKO izaslanstvo s premijerom Ivicom Račanom na čelu putuje 8. studenoga u Vatikan, neslužbeno su danas najavili iz Banskih dvora, navodeći da je riječ o uzvratnom državničkom posjetu u okviru nacionalnoga hodočašća kojim će se Svetom Ocu zahvaliti za njegov treći posjet Hrvatskoj.

U predsjednikovu uredu danas je rečeno da predsjednik Stjepan Mesić neće sudjelovati u tom posjetu.

Uz premijera Račana, u izaslanstvu će biti potpredsjednik Vlade i predsjednik Državne komisije za odnose s vjerskim zajednicama Goran Granić, te potpredsjednica Vlade i ministrica obrane Željka Antunović. Hrvatske dužnosnike pratit će njihovi bračni partneri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatsko će izaslanstvo, kako se najavljuje, u audijenciju primiti Sveti Otac, a susrest će se i s glavnim državnim tajnikom Angelom Sodanom.

Za cjelodnevnog boravka u Vatikanu predviđa se i susret s hrvatskim novinarima. Posjet Vatikanu, kažu u Banskim dvorima, dio je uobičajene prakse. Posjet je bio planiran još ljetos, nakon posjeta Svetoga Oca, ali je odgođen za studeni.

Na prvo zahvalno nacionalno hodočašće od 6. do 9. studenoga iz Hrvatske u Rim putuje više od šest tisuća hodočasnika s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem na čelu.

Svrha je nacionalnog hodočašća zahvaliti papi Ivanu Pavlu II. za sve što je učinio za hrvatski narod, čestitati mu 25. obljetnicu papinstva te "učvrstiti vjeru, crkveno i narodno zajedništvo", što je geslo hodočašća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara