Hrvatsko kulturno vijeće: haaške optužnice protiv novinara protuustavne

Hrvatsko kulturno vijeće s indignacijom je danas odbacilo četiri nove haaške optužnice zbog nepoštivanja suda protiv novinara Ivice Marijačića, Stjepana Šešelja, Domagoja Margetića te umirovljenog generala Markice Rebića jer smatra da su u suprotnosti s Ustavom zajamčenim slobodama sredstava javnoga priopćavanja. L

"Držimo da su nove optužnice sredstvo za zastrašivanje hrvatskih novinara, ali i sadašnjih i budućih svjedoka, kojima je dužnost govoriti istinu. Ujedno osuđujemo sramotnu izjavu Hrvatskoga novinarskog društva, čiji autor koristi optužnice za obračun s pripadnicima drugih svjetonazora u hrvatskom medijskom prostoru", navodi se u priopćenju Hrvatskog kulturnog vijeća koje je potpisao Hrvoje Hitrec.

Dodaje se kako je razvidno je da se tužiteljstvo haaškoga Tribunala ovom prilikom služi rekonstrukcijama odavno dokazanih neistina, ili pak zakašnjelo zaštićuje građanina koji je svojedobno svjedočio u Haagu na način suprotan istini i hrvatskim nacionalnim interesima. Zanimanje javnosti za to svjedočenje bilo je shvatljivo i opravdano, to više što je rečeni svjedok u međuvremenu i uspio postati predsjednikom Republike Hrvatske", navodi Hrvatsko kulturno vijeće u današnjem priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko kulturno vijeće osnovano je u ožujku ove godine, ima oko 500-tinjak članova iz redova znanstvenog, kulturnog, političkog i javnog života.

(Hina) pp/xbma ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara