Hrvatsko kulturno vijeće prosvjeduje zbog policijskog nasilja nad braniteljima

HRVATSKO kulturno vijeće (HKV) reagiralo je danas na upad policije u prostorije zagrebačke HVIDRA-e i izrazilo prosvjed protiv policijskoga nasilja nad hrvatskim braniteljima, invalidima iz Domovinskoga rata.

"Premlaćivanje predsjednika zagrebačke HVIDRA-e, gospodina Ivana Pandže, vrhunac je uvođenja elemenata policijske države, kojoj se praksi hrvatska demokratska javnost mora odlučno suprotstaviti", navodi HKV u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatsko kulturno vijeće traži da se objave imena i prezimena svih osoba koje su sudjelovale u tom činu, od neposrednih izvršitelja do njihovih nalogodavaca bilo u policijskoj ili političkoj sferi, da se utvrdi njihova odgovornost i sankcionira nečuvena brutalnost.

Hrvatski branitelji, a posebno vojni invalidi iz Domovinskoga rata i do sada su bili izloženi svakovrsnom nasilju. Nepoštivanje njihove žrtve, kriminaliziranje Domovinskoga rata i opća mučna atmosfera u društvu, imali su za posljedicu brojna samoubojstva branitelja. Bilo je samo pitanje vremena kada će čak i protiv ratnih invalida biti upotrijebljeno sirovo nasilje, stoji u priopćenju kojega je potpisao predsjednik HKV-a Hrvoje Hitrec.

Hrvatsko kulturno vijeće je nevladina udruga koja okuplja hrvatske intelektualce, javne djelatnike.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara