HRVATSKO NACIONALNO VIJEĆE U SCG TRAŽI FINANCIJSKU POTPORU

Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji i Crnoj Gori zatražit će od Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske 94.950 eura financijske potpore za rad ovoga predstavničkog tijela Hrvata u SCG.

Hrvatsko nacionalno vijeće (HNV) u SCG s tim će se zahtjevom javiti na "Javni natječaj" Ministarstva inozemnih poslova RH koji je raspisan za programe i projekte hrvatskih manjinskih zajednica koje žive izvan domovine.

Vrijednost financijske potpore koja bi trebala pokriti troškove aktivnosti predstavničkog tijela Hrvata u SCG odredio je Izvršni odbor HNV-a na svojoj posljednjoj sjednici u Subotici.

"Ukupan iznos financijskih sredstava kojim tražimo financijsku potporu iznosi 94.950 Eura. Izvršni odbor je prihvatio izvješće i usvojio traženi iznos iz proračuna Republike Hrvatske", navodi se u petak u priopćenju sa sjednice Izvršnog odbora HNV-a, koju su vodili predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Josip Ivanović i predsjednik Izvršnog odbora Lazo Vojnić Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatsko nacionalno vijeća u SCG formirano je početkom ove godine temeljem saveznog Zakona o pravima i slobodama etničkih i manjinskih zajednica.

Dajući manjinskim zajednicama u zemlji pravo na kulturnu autonomiju država, međutim, nije odredila načine i izvore financiranja takvoga sustava organiziranja.

Dosadašnji i trenutačan rad vijećnika i čelnika Hrvatskog nacionalnog vijeća temelji se na dragovoljnom sudjelovanju u izgradnji institucija predstavničkog tijela Hrvata u Srbiji i Crnoj Gori.

(Hina) js br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara