Hrvatsko vojno izaslanstvo u radnom posjetu Bruxellesu

DRUGOG dana radnog posjeta Bruxellesu hrvatsko izaslanstvo Ministarstva obrane na čelu s ministricom Željkom Antunović sudjelovalo je u petak na proljetnom zasjedanju ministara obrane Euroatlantskog partnerskog vijeća (EAPC), priopćilo je Ministarstvo obrane.

Na zasjedanju su po prvi puta sudjelovali i ministri novopozvanih država, a glavne teme bile su prilagodba EAPC i PfP, sigurnosna situacija u euroatlantskom području te pomoć država PfP i NATO-a u stabilizaciji i izgradnji Afganistana i Iraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministrica obrane Antunović sudjelovala je u raspravi izlaganjem na temu "Uloga partnerstva u borbi s novim sigurnosnim izazovima".

EAPC je usvojio paket ministarskih smjernica za 2003. godinu kojima se daju zadaće partnerima za njihove programe reformi i prilagodbi Oružanih snaga.

U priopćenju Ministarstva obrane također se kaže da se na marginama sastanka EAPC ministrica Antunović se sastala s pomoćnicom ministra obrane SAD-a, ministrima obrane Poljske, Velike Britanije, Njemačke, Kanade, te u trilateralnom forumu s ministrima obrane Makedonije i Albanije. Teme razgovora sa stranim kolegama, među ostalim, bile su bilateralna vojna suradnja, sudjelovanje u mirovnim operacijama te reforma obrambenog sustava u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara