Hrvoje Petrač trebao biti premješten u poluotvoreni zatvor?

Hrvoje Petrač trebao biti premješten u poluotvoreni zatvor?

HRVOJE PETRAČ je nakon ubojstva Ivane Hodak premješten u zatvoreni odjel Kaznionice u Lepoglavi, ali Večernji list saznaje kako je u svibnju ove godine zamalo premješten u zatvor poluotvorenog tipa u Lipovici.

Naime, sredinom svibnja je doneseno rješenje o njegovom premještaju, ali državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa zadužen za zatvorski sustav Ivan Damjanović koji je potpisao rješenje kaže da on taj dokument nije potpisao.

"U to su vrijeme u kaznionici štrajkali glađu pa sam poslao osmeročlano povjerenstvo da procijeni može li se netko iz prenapučene Lepoglave premjestiti drugdje na izdržavanje kazne. Povjerenstvo je detektiralo stotinjak osoba. Kako je bilo nužno da se kaznionica što prije rastereti, rješenja su se odmah pisala i parafirala. No, kad sam doznao da se među osobama koje trebaju biti premještene u Lipovicu nalazi i ime Hrvoja Petrača, stornirao sam to rješenje jer sam smatrao da se nisu stekli uvjeti za njegov premještaj", rekao je Damjanović za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Petračeva supruga Alica kaže kako joj je suprug kazao da bi mogao biti premješten u Lipovicu, ali ne zna zašto se to nije realiziralo. "Zbog novonastalih okolnosti moj suprug je sada na zatvorenom odjelu i nitko mi ne zna reći dokad će to tako biti", kaže Alica Petrač.

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara