Hrvoje Vojković ostaje bez 890.000 kuna otpremnine?

Hrvoje Vojković ostaje bez 890.000 kuna otpremnine?

Tekst: Z.J.
Foto: Damjan Tadić / Cropix

ČINI se da Hrvoje Vojković neće iz Croatia osiguranja otići bogatiji za 890.000 kuna koliko bi trebao dobiti otpremnine nakon razrješenja s dužnosti. Prema pisanju Jutarnjega lista, Vojković bi bez otpremnine mogao ostati jer mu u klauzuli menadžerskoga ugovora stoji da otpremnina neće biti isplaćena ako su oni koji su razriješeni doveli do lošeg poslovanja tvrtke ili su nanijeli štetu tvrtki.

Čini se da Vojkoviću otpremninu neće priskrbiti ni dobri poslovni rezultati koje je tvrtka na čijem je čelu on bio, imala u protekloj godini. Naime, CO je u 2009. godini ostvarila bruto dobit u iznosu od 97 milijuna kuna, što je za 41,7 posto više u odnosu na 2008. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema proceduri, ako članovi Nadzornog odbora Croatia osiguranja, na čijem je čelu ministar financija Ivan Šuker ne prihvate Vojkovićevo financijsko izvješće, menadžer će ostati bez visokog iznosa otpremnine.

Podsjetimo, Vojković je s mjesta predsjednika Uprave CO, smijenio Nadzorni odbor tvrtke 22. veljače ove godine "zbog afera koje su se provlačile po medijima".

Prema proračunu, Vojkovićeva otpremnina je trebala iznositi umnožak posljednje plaće i broja mjeseci koji su mu preostali do isteka mandata. Posljednja plaća koju je Vojković primio na čelnom mjestu Uprave Croatia osiguranja iznosila je neto 16.800 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara