Hrvoju Petraču šest godina zatvora, njegovom sinu tri i pol

SVA DESETORICA optuženih za prošlogodišnju otmicu maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca danas su nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda proglašeni krivima i osuđeni na zatvorske kazne.

Osim za otmicu sina umirovljenog ganerala, prvooptuženi Ivica Mateković te Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita i Stevo Smrček proglašeni su krivima i za udruživanje u skupinu koja je planirala otmice djece još nekih bogatih građana. Mateković je kao organizator te skupine i "glavni" u otmici maloljetnog Tomislava Zagorca osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora.

Najveća zatvorska kazna nakon Matkovića izrečena je desetooptuženom Hrvoju Petraču koji je, uz optuženu braću Mateković - Ivana, Libera i Nikolu, od veljače prošle godine u bijegu. On je osuđen na šest godina, a njegov sin Novica, koji se u medijima i na suđenju zajedno s ocem prikazivao prijateljem obitelji Zagorec, osuđen je na tri i pol godine zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Turudića osudilo je na tri i pol godine Marinka Gošuljevića, Sinišu Ježovitu na tri godine i tri mjeseca, a Stevu Smrčeka na dvije godine i devet mjeseci zatvora. Ivan Bastalić osuđen je na tri godine i dva mjeseca, a Dario Jaić na godinu dana.

Libero i Nikola Mateković osuđeni su na godinu, odnosno godinu i pol dana zatvora.

Šestorica osuđenika koji su nakon otmice uhićeni u Zagrebu u sudnicu su dovedeni s lisicama na rukama iz Okružnog zatvora u Remetincu, gdje se nalaze od kraja veljače ili početka ožujka prošle godine. Vrijeme provedeno u pritvoru svima će biti uračunato u kaznu, pa će tako Dario Jaić nakon presude biti pušten na slobodu.

Maloljetni sin generala Zagorca otet je 23. veljače prošle godine ispred obiteljske kuće na Pantovčaku, a otmičari su ga pustili četiri dana kasnije, nakon što je njegov otac platio 750 tisuća eura, odnosno polovicu tražene otkupnine. Taj novac do danas nije pronađen.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara