HSLS, ASH i DSU u Splitu zajedno na lokalne izbore

HSLS Splitsko-dalmatinske županije, Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) i Demokratska stranka umirovljenika (DSU) predstavili su danas zajednički izborni i postizborni sporazum o izlasku na izbore za Županijsku skupštinu.

Predsjednik županijskog HSLS-a Ivica Boljat rekao je na konferenciji za novinare kako su građani nezadovoljni gospodarskim i socijalnim stanjem u županiji te da "više nemaju sluha za prazna obećanja". Ocijenio je kako tek slijede veliki socijalni potresi zbog "agonije koju proživljavaju najveći gospodarski sustavi, poput splitske Željezare i Brodogradilišta".

Predsjednik splitskog ASH-a Mate Buljubašić ustvrdio je kako je riječ o koaliciji s jakim socijalnim predznakom koja će se boriti protiv, kako je rekao, autokratskog vladanja Dalmacijom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik DSU-a Pave Bunja kazao je kako umirovljenici nisu željeli ići u koaliciju s HDZ-om "jer je ta stranka najzaslužnija za pljačku penzionera", te da se pogotovo nisu htjeli vezivati uz SDP koji ih je "bezočnim laganjem o povratu duga izigrao i ponizio".


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara