HSLS još ne zna hoće li podržati Karamarka

HSLS još ne zna hoće li podržati Karamarka

Foto: FAH

HSLS će sigurno podržati zajednički dogovor takozvane Domoljubne koalicije i većih stranaka oko ustavnih sudaca jer ovo je najvažnije pitanje što se tiče rada Sabora, rekao je HSLSov Dario Hrebak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi u HSLS-u ćemo apsolutno podržati dogovor velikih stranaka iz razloga što je u ovom trenutku izuzetno bitno za hrvatsku državu da sve institucije funkcioniraju, pa tako i Ustavni sud. Ustavni sud je prioritet i u petak ćemo sigurno dati podršku za izbor ustavnih sudaca. Neće sigurnbo biti problem. pozdravljamo odluku da se velike stranke dogovore i da konsenzusom dogovorimo izbor novog Ustavnog suda."

Na pitanje hoće li HSLS podržati Karamarka na raspravi o opozivu u Saboru, Hrebak kaže da će pričekati odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

"Prvo ćemo pričekati. Ne treba trčati pred rudo, stalno se mijenjaju situacije. Mi želimo konkretne činjenice. Jedino tijelo koje će preuzeti sve činjenice i donijeti odluku je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.Smatramo da ne treba žuriti. Prvo ćemo pričekati Povjerenstvo pa odlučiti. Mislim da nije dobra poruka da se Hrvatski sabor pretvara u sudnicu. Zato i postoje institucije koje trebaju obaviti svoj posao, a onda ćemo mi na kraju krajeva donijeti odluku sukladno zaključcima upravo tih institucija."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara