HSLS od Hrvoja Vojkovića traži da stavi mandat na raspolaganje

HSLS od Hrvoja Vojkovića traži da stavi mandat na raspolaganje
DANAS konstituirano Središnje vijeće HSLS-a zatražilo je od potpredsjednika stranke Hrvoja Vojkovića da zbog tzv. hvarskog izgreda stranci stavi mandat na raspolaganje, a od Nadzornog odbora Croatia osiguranja, tvrtke na čijem je na čelu, da se očituje je li taj izgred naštetio tvrtki, rekla je novinarima predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić.

Iz stranke je isključen splitski HSLS-ovac Ljubo Srhoj, koji je nasrnuo na fotografa koji je na otvorenju jednog hotela na Hvaru snimio Vojkovića s mladom djevojkom.

Kada dobije očitovanje NO Croatia osiguranja, najveće osiguravateljske kuće u državnom vlasništvu na čije je čelo Vojković došao iz tzv. kvote HSLS-a, ta će stranka odlučiti što dalje s Vojkovićem. Bude li štete, HSLS će Vojkovića povući iz te tvrtke i s dužnosti potpredsjednika u stranci, najavila je Đurđa Adlešić, koja je Vijeću te stranke predložila spomenute zahtjeve.

Vojković tvrdi kako osobno nije znao za izgred između Srhoja i fotoreportera, te je osudio nasilje nad medijima.

"Ako bih svojim ponašanjem, unatoč tome što nisam bio subjekt incidenta, naštetio stranci ili tvrtki, odstupio bih", rekao je novinarima, ne želeći komentirati kakvo je raspoloženje u toj tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Središnje vijeće HSLS-a danas je konstituirano i Predsjedništvo u koje su, rekla je Đurđa Adlešić, ušli ljudi koji imaju uspješne rezultate u lokalnim sredinama, i u politici i u svojem poslu.

Liberali su zadovoljni političkim ugledom u javnosti, o čemu, istaknula je, svjedoče sva istraživanja - stranka definitivno prelazi izborni prag i ulazi u utrku za treće mjesto.

Govoreći o jučerašnjim SDP-ovim najavama da se vraća radništvu, Đurđa Adelešić nije ocijenila je li riječ o iskrenim ili prigodničarskim najavama. "Bit će prilike to vidjeti u saborskoj raspravi i glasovanju o našem prijedlogu zakona o radu, kojim tražimo kažnjavanje rada na crno, ali i jaču zaštitu žena, za što se neke zastupnice i te kako zauzimaju", rekla je Đurđa Adlešić pozivajući SDP i HDZ da podupru zakon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara