HSLS pozvao Vladu na prihvaćanje kompromisnog prijedloga liječničkog sindikata

HSLS poziva Vladu da prihvati kompromisni prijedlog liječničkog sindikata, jer ga smatra dobrim temeljem za postizanje sporazuma i prekid štrajka, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik stranke Dražen Budiša.

Govoreći o sporu sa Slovenijom oko Nuklearne elektrane Krško, Budiša potrebnim smatra što prije pokrenuti predarbitražni postupak.

Nedavni posjet potpredsjednika Vlade Slavka Linića Sloveniji ocijenio je pogrešnim diplomatskim korakom, jer je, dodao je trebalo jasnije i odlučnije reagirati na problem duga Ljubljanske banke hrvatskim građanima.

Predsjednik HSLS-a najavio je da će HSLS-ov Klub zastupnika predložiti pokretanje postupka hitne izmjene Zakona o tajnosti podataka i Zakona o osobnoj iskaznici te obustavu izdavanja novih osobnih iskaznica.

Saborski zastupnik HSLS-a Željko Glavan je upozorio da će brisanje JMBG-a iz osobne iskaznice izazvati teškoće u platnom prometu i za posljedicu imati gotovo milijardu američkih dolara dodatnih troškova , a što će platiti hrvatski građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predlagatelj takvog rješenje Mato Arlović (SDP) ne razumije posljedice te odluke, ali ćemo njegov inat platiti svi mi, ustvrdio je Glavan.

Ocijenio je da Vlada povlači poteze koji će imati dalekosežne posljedice, kao što je primjerice prodaja velikih sustava (privatizacija INA-e). Vlada to radi iako nema izborni legitimitet, jer je ustrojena političkom trgovinom, rekao je.

HSLS-ov saborski zastupnik Želimir Janjić podsjetio je na kronologiju zbivanja oko otpuštanja radnika Borova i naglasio da im Vlada mora osigurati otpremnine.

Naveo je da Slavko Linić dobro zna da je Vlada osigurala novac za otpremnine HŽ-ovim, radnicima PIK-a Vrbovec i MUP-ovim djelatnicima te kakve bi posljedice moglo izazvati otupštanje radnika Borova bez otpremnina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara