HSLS: Štrajk u školama logičan i opravdan

GLAVNO tajništvo Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS) ocjenjuje da je rekacija, odnosno najava sindikalnog štrajka u školama, logična i opravdana.

Selektivnim i neznatnim povećanjem plaća (zaposlenima u školstvu), Vlada je izazvala sindikat koji je zastupao interese svih svojih članova, od čistačica do nastavnog osoblja. Stoga je reakcija sindikata logična i opravdana, ističe HSLS u današnjem priopćenju.

Vlada, za razliku od sindikata, tvrdi HSLS, nije dosljedna, a izigravanje sporazuma gotovo je postalo pravilo u njezinom radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stranka izražava i čuđenje Vladinim stavom da se zaposlenima u prosvjeti selektivno povećaju plaće, a istovremeno se odbija istovjetan zahtjev Sindikata liječnika.

HSLS navodi da su Ministarstvo prosvjete i Vlada pred donošenje državnoga proračuna za 2003. sa sindikatima postigli dogovor o povećanju plaća u ovoj godini, no nakon donošenja proračuna odlučili su povećati samo plaće nastavnom osoblju i ravnateljima.

Tim činom Vlada je izigrala dogovor i prevarila predstavnike sindikata, ističe HSLS-ovo Glavno tajništvo, te dodaje da Vlada nije ostvarila ni predizborno obećanje o poboljšanju materijalnog položaja obrazovanja, a ni svoj program u dijelu koji se odnosi na spomenute probleme u školstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara