HSLS: U IZRADU POMORSKOG ZAKONA UKLJUČITI I SINDIKAT

Potpredsjednica HSLSa Đurđa Adlešić izrazila je danas nezadovoljstvo uvrštenjem prijedloga pomorskog zakona u saborsku proceduru bez temeljite prethodne javne rasprave u koju je trebalo uključiti Sindikat pomoraca.

Adlešić je na konferenciji za novinare kazala da bi taj zakon trebao uključivati odredbu o zabrani prodaje otoka stranim državljanima. "HSLS nije protiv prodaje gradilišta stranim državljanima, već da se zabrana prodaje odnosi samo na otoke", dodala je.

Izrazila je nezadovoljstvo što u taj prijedlog zakona nije uvrštena i zabrana uplovljavanja brodovima na nuklearni pogon, naročito onima koji nose nuklearno naoružanje.

Ocijenila je ovaj zakon bitnim za cijelu Hrvatsku, najavivši da će HSLS izraditi amandman za drugo čitanje. Ona je u Rijeku došla da bi s upućenima u pomorsku problematiku utvrdila koje su izmjene prijedloga zakona potrebne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik riječkoga HSLS-a Željko Glavan ocijenio je da su prava hrvatskih pomoraca na stranim brodovima vrlo slabo regulirana.

Također je izrazio podršku ministrici Marini Matulović-Dropulić na, kako je rekao, naporima da zaustavi apartmanizaciju i uzurpiranje prostora uz more.

Đurđa Adlešić rekla je da središnjica HSLS-a neće diktirati lokalne koalicije. HSLS će razgovarati o zajedničkom izlasku na izbore na području Primorsko-goranske županije sa strankama s kojima je i do sada koalirao, a to su SDP i PGS, ali je spreman i na samostalan izlazak na izbore, rekli su čelnici HSLS-a.

(Hina) xdsil yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara