hsls u splitu napustio vladajuću koaliciju

HSLS je napustio vladajuću koaliciju u Splitu predvođenu SDPom, objavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik splitskog Gradskog vijeća Petar Krolo i član Poglavarstva Ivan Pulić koji su podnijeli ostavke.

Krolo i Pulić ostavke su podnijeli na temelju odluke Maloga vijeća HSLS-a od prije tjedan dana.

"Ne želimo biti privjeskom niti jedne političke stranke niti koalicije, nego nastojimo voditi politiku centra na dobrobit grada i građana i ovim činom želimo pokazati da smo za čiste odnose i čiste račune", kazali su Krolo i Pulić.

Dodali su da HSLS u sedmeročlanoj koaliciji s SDP-om (HSS,HNS,LS,ASH,HSU) na čelu nije mogao dopustiti da druge stranke ili interesne skupine vode kadrovsku politiku HSLS-a.

Kao primjer naveli su odbijanje koalicijskih partnera da prihvate HSLS-ovu odluku da se umjesto sadašnjeg dogradonačelnika Miroslava Buličića (HSLS), u drugom dijelu mandata kandidira Petar Krolo.

Na novinarski upit jesu li i preostala trojica HSLS-ovih članova Poglavarstva podnijela ostavke, rekli su kako je Silvestar Krka ostavku podnio prije mjesec dana. Za člana Poglavarstva Božu Majstorovića kazali su kako on i nije član HSLS-a, iako ga je ta stranka postavila u Poglavarstvo, te da ne znaju hoće li ostavku podnijeti Miroslav Buličić.

U slučaju da to ne učini uslijedit će stegovni postupak o čemu odlučuje Malo vijeće HSLS-a, najavili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krolo je kazao da će se o njihovim ostavkama najvjerojatnije raspravljati na sjednici Gradskog vijeća početkom svibnja.

Odluka Malog vijeća mora se poštivati i svi HSLS-ovci u Poglavarstvu moraju dati ostavke, kategoričan je bio predsjednik Županijskog odbora HSLS-a Ivan Škarić.

Miroslav Buličić danas nije želio komentirati ostavke Krole i Pulića.

Potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić za Hinu je izjavila da su Krolo i Pulić postupili prema odluci Malog vijeća.

HSLS je nudio svoga kandidata za gradonačelnika kojega je SDP odbio, a drugoga kandidata nećemo im nuditi, rekla je Adlešić dodajući da su u koaliciji u Splitu odnosi potpuno narušeni i da podsjećaju na nekadašnju zagrebačku krizu.(Hina) merc/daju sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara