HSLS: Vladajuća koalicija potrošena

GLAVNA tajnica HSLS-a Dorica Nikolić izjavila je danas u Osijeku kako je vladajuća koalicija potrošena, jer da se njezine članice ne mogu dogovoriti ni o datumu izbora, ni o bilo kojem pitanju u Hrvatskoj.

Na konferenciji za novinare Dorica je Nikolić kazala kako je izbore trebalo raspisati još kad je HSLS napustio vladajuću koaliciju kao što se, kako kaže, dogodilo u Austriji nakon raspada tamošnje vladajuće koalicije.

Ponovila je kako će HSLS na parlamentarnim izborima nastupiti samostalno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući stanje u Skupštini Osječko-baranjske županije, u kojoj je 26 oporbenih vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSP-a podnijelo ostavke na svoje mandate i traže njezino raspuštanje, Nikolić je istaknula kako u toj županiji "treba raspisati izbore jer u Skupštini nema većine". "Sve ostalo su pravne smicalice koje ne dolikuju zemlji koja želi ući u Europsku uniju", rekla je Nikolić.

Zamoljena da komentira optužbe iz vladajuće koalicije da je HSLS "HDZ-ova zastavica za mahanje", Nikolić je ocijenila da je HSLS "samostalna i samosvojna stranka koja ne ovisi ni o jednoj drugoj stranci".

Ustvrdila je kako je HSLS "jedina stranka koja u proteklih 14 godina nije promijenila ni jedno temeljnih stajališta".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara