HSP Ante Starčević: Tražimo da Bandić i Gradska skupština podnesu neopozive ostavke

Foto: Drago Sopta / Cropix

HSP DR. ANTE STARČEVIĆ uputio je javni poziv zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i zastupnicima Gradske skupštine da podnesu neopozivu ostavku.

Smatraju kako jučerašnja sjednica Skupštine zorno oslikava krizu političke, ekonomske i upravljačke krize u Zagrebu. "Kriza funkcioniranja vlasti u Zagrebu u kombinaciji sa ekonomskom, upravljačkom  i  krizom sustava vrijednosti svakim danom bilježi nove negativne trendove. Grad Zagreb sa 7,2 milijarde kuna duga najveći je dužnik od svih hrvatskih gradova: prosječni Zagrepčanin danas duguje oko 9200 kuna ili gotovo 11 puta više od stanovnika Dubrovnika", pišu iz HSP-a Ante Starčević te dodaju kako su Zagrebu potrebna nova investicijska ulaganja.

Odnos zastupnika i gradonačelnika glavna zapreka novim ulaganjima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Smatraju kako će se sa dolaskom novih ulagača povećati prihod od komunalnih doprinosa i naknada te se otvoriti nova radna mjesta i porasti proračunski prihodi. Prigovaraju zato što je Gradska skupština u ovom sazivu donijela samo dva nova urbanistička plana, a smatraju kako bez njih nema novih investicijskih ulaganja.

"Kriza funkcioniranje vlasti u Zagrebu odnosno odnos gradonačelnika Bandića i zastupnika Gradske skupštine glavna su zapreka novim investicijskim ulaganjima, a ekonomska kriza u Zagrebu postaje iz dana u dan sve teža i pogubnija s nesagledivim štetnim posljedicama", pišu iz HSP dr. Ante Starčević i dodaju da zbog toga traže podnošenje neopozivih ostavki gradonačelnika i gradskih skupštinara.

Traže hitno sazivanje izvanredne sjednice Gradske skupštine

"Tražimo od Borisa Šprema, predsjednika Gradske skupštine hitno  sazivanje izvanredne sjednice Gradske skupštine, na kojoj će se donijeti odluku o samoraspuštanju zastupnika ovog saziva i raspisivanju referenduma o opozivu gradonačelnika Bandića, ukoliko Bandić do sjednice Gradske skupštine ne podnese neopozivu ostavku", zaključuju iz HSP dr. Ante Starčević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara