HSP će podržati proračun, Vlada obećala isplatu imovine esulima i cestu do Sv. Gere

ČELNICI Hrvatske stranke prava (HSP) najavili su danas da će osam HSPovih zastupnika u Hrvatskom saboru podržati prijedlog državnog proračuna, zadovoljni činjenicom što im je Vlada najavila da će osigurati novac za ispunjenje dijela njihovih zahtjeva, među kojima je i izgradnja ceste SošiceSv. Gera.

HSP-u je obećano da će se 15 milijuna kuna za izgradnju ceste do Sv. Gere osigurati u ovogodišnjem planu Hrvatskih autocesta.

Amandman kojim je HSP zatražio da se u proračunu osigura novac za povrat imovine talijanskim esulima Vlada je jučer ugradila u vlastite amandmane na prijedlog zakona o izvršenju proračuna.

Talijanski esuli, po Rimskom ugovoru, od Hrvatske potražuju još ukupno 217 milijuna kuna, koje Hrvatska, po istom ugovoru, može platiti u 13 godišnjih rata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je predvidjela da će se novac za povrat imovine esulima uzeti iz proračunske tekuće zalihe, u kojoj je ove godine predviđeno 318 milijuna kuna.

Po riječima predsjednika stranke Ante Đapića, Vlada će za proračunske zahtjeve HSP-a do kraja godine osigurati ukupno 250 milijuna kuna.

(Hina) xibob ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara