HSP dr. Ante Starčević: Bandić se mora početi odgovornije ponašati ili neka odstupi

Tekst: I.Ka.
Foto: hsp-ante-starcevic.hr

ZAMJENIK predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević, Pero Kovačević  i dopredsjednik Ivan Tepeš uputili su priopćenje za javnost u vezi stanja u Gradu Zagrebu. U priopćenju stoji da "HSP dr. Ante Starčević drži da su građani Zagreba postali taoci bezvlašća i krize upravljanja gradom Zagrebom, kao posljedice jalovog političkog prepucavanja između gradonačelnika Milana Bandića i Gradske skupštine Grada Zagreba".

HSP dr. Ante Starčević smatra da je "kriza upravljanja Gradom Zagrebom kulminirala je odbijanjem upisa novih članova Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga d.o.o. od strane Trgovačkog suda u Zagrebu. Nesagledive štetne posljedice ove krize prelomit će se preko leđa građana Zagreba, kroz izgledna nova poskupljenja komunalnih usluga i naknada, te daljnje kresanje socijalnih prava".

"Gradonačelnik i zastupnici Gradske skupštine iznevjerili ukazano povjerenje"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradonačelnik Zagreba i zastupnici Gradske skupštine su iznevjerili ukazano povjerenje građana Grada Zagreba dobivenih prije godinu dana na lokalnim izborima jer su svu svoju energiju usmjerili na međusobno medijsko prepucavanje, blaćenje i  političko podmetanje.

HSP dr. Ante Starčević poziva gradonačelnika Milana Bandića i zastupnike Gradske skupštine da se počnu odgovorno odnositi prema obvezama koje su preuzeli nakon izbora. Da promijene odnos prema građanima Zagreba, Zagrebačkom holdingu i općoj nelikvidnosti u Gradu koja će tek isplivati na površinu. Da prestanu zanemarivati potrebe malog čovjeka, Gradskih četvrti i Mjesnih odbora, te zaustave blokadu svih malih komunalnih akcija u istima. Ukoliko ne mogu iznaći zajednički jezik neka odstupe sa svojih dužnosti i omoguće raspisivanje i održavanje prijevremenih izbora.

Sukladno gore navedenom očekujemo odgovornu i brzu reakciju, a ako nje ne bude bit ćemo prinuđeni pokrenuti pravnu proceduru za potpisivanje Peticije kojom bi građani tražili njihov opoziv sa svih dužnosti", stoji u službenom priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara