HSP dr. Ante Starčević zbog prosvjeda protiv Vlade suspendirao Peru Kovačevića

Foto: Boris Kovačev / Cropix

HSP dr. Ante Starčević je suspendirao zamjenika predsjednice te stranke Peru Kovačevića na rok od 90 dana. Predsjedništvo stranke je jednoglasno odlučilo da sukladno statutu Kovačević bude suspendiran sa svih stranačkih dužnosti koje je obnašao do suspenzije.

"Odluka je donesena uslijed učestalog kršenja Statuta stranke te nekoordiniranog i neusklađenog istupanja u javnosti i medijima", pišu iz stranke te dodaju kako svaki daljnji Kovačevićev istup se može smatrati kao njegov osobni stav, a ne stav stranke.

"Samostalni strijelac"

Upozoravaju da će sva stranačka priopćenja do sada biti upućena sa službenog stranačkog e-maila ili faxa. Pero Kovačević je jučer na Cvjetnom trgu sudjelovao u prosvjedu na kojem se traži odlazak Vlade te je to vjerojatno kap koja je prelila čašu u Predsjedništvu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pero Ćorić iz Predsjedništva HSP-a dr. Ante Starčević nam je objasnio kako je to tijelo ocijenilo da se Kovačević pretvara u "samostalnog strijelca" te bez komunikacije s Predsjedništvo donosi odluke. "Između ostalih razloga, suspenzija ima veze i s njegovim pojavljivanjem na jučerašnjem prosvjedu tzv. Facebookovaca", kazao nam je Ćorić i dodao da treba razdvojiti prosvjede branitelja i ove druge. Stranka osuđuje prošlotjedni napad na policajce i vukovarskog zapovjednika, otvoreni poziv na anarhiju i paljenje zastave. "Pet dana ranije je Kovačević dobio usmeno upozorenje iz Predsjedništva da se tako ne može pojavljivati", kazao je za Index Ćorić.

"Ne mogu surađivati s onima koji mi ne daju da mislim i postupam po savjesti"

Pero Kovačević je u kratkom priopćenju odgovorio na suspenziju te najavio odlazak iz stranke. "Ne mogu biti u stranci i surađivati s onima koji mi ne dopuštaju da mislim i postupam po svojoj savjesti. Kao moj krimen su naveli podnošenje prijava protiv kriminala i korupcije u gradu Zagrebu, protiv pljačke u pretvorbi i privatizaciji u slučaju Pastora i TDZ-a, sudjelovanje na prosvjedu branitelja te na jučerašnjem zagrebačkom prosvjedu protiv Vlade i moje pismo 'potpore' Kosorovoj", piše Pero Kovačević. 

"Stranka me kažnjava što postupam kao 'slobodan strijelac', a ja sam samo radio ono što stranka u svome programu zastupa - sankcioniranje pljačke u pretvorbi i privatizaciji te borba protiv korupcije i kriminala. U jučerašnjem sam prosvjedu sudjelovao jer to nisu nikakvi anarhisti, već nezadovoljni građani kojima je voda došla do grla i mladi ljudi bez perspektive koji žele bolju budućnost, a nju ne vide uz ovu Vladu", kaže Kovačević i dodaje kako je još prije osam dana obavijestio predsjednicu da izlazi iz stranke jer se ne slaže s politikom koju stranka provodi, a koja se kosi s njenim programom.

"Borio sam se, borim se i borit ću se uvijek za svoje građane i protiv svega što ne valja u ovoj državi, a toga je previše. Ostajem svoj i borim se za ono u što vjerujem", zaključio je Kovačević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara