HSP: IZVJEŠĆE CARLE DEL PONTE DOSAD NAJTEŽI UDARAC VLADI

Saborski Klub HSPa ocijenio je danas da je izvješće Carle del Ponte o suradnji Hrvatske s Haškim sudom dosad najteži udarac hrvatskoj Vladi, jer se pokazalo da je kompletna politika prema Haagu doživjela fijasko.

Vlada je odnos s Haagom htjela svesti na područje pravnih pitanja, no pokazalo se da je to prvorazredno političko pitanje, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Izvješće glavne haške tužiteljice Đapić je ocijenio uvredljivim jer Hrvatsku trpa u isti koš sa Srbijom.

"To nije udarac za Hrvatsku nego za hrvatsku Vladu koja još nema reakciju na to", rekao je Đapić.

Glavna se Vladina reakcija svodi na tvrdnju da Hrvatska ne smije biti talac Ante Gotovine, primjetio je Đapić napomenuvši da general Gotovina nije vodio svoj privatni rat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Klub zastupnika HSP-a "zgrožen" je izjavom SDSS-ovca Milorada Pupovca da država načinom otkupljivanja srpske imovine nastavlja politiku etničkog čišćenja Srba, ali drugim sredstvima.

Ta tvrdnja sadrži tezu da je etničkog čišćenja bilo, a HDZ ju je prešutno prihvatio, upozoravaju pravaši te ističu kako to nije prvi put da HDZ trpi neprihvatljive izjave koalicijskih partnera.

HSP-ovci tvrde da izvješće o ostvarivanju plana obrane Republike Hrvatske, s kojeg je skinuta oznaka tajnosti i koje se nalazi pred Saborom, potvrđuje njihove ocjene o katastrofalnom stanju u obrani.

U tom se izvješću navodi da sadašnje stanje na području obrambenih priprema predstavlja problem za cjelovitost sigurnosno-obrambenog sustava Hrvatske, rečeno je na konferenciji.

(Hina) xmvr ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara