hsp o optužbama za primanje mita u zagrebačkom Poglavarstvu

Zagrebačko Gradsko vijeće Hrvatske stranke prava (HSP) traži raščišćavanje afera u Zagrebu, jer je stanje unatrag dvije godine postalo nepodnošljivo zbog stalnih međusobnih podmetanja koalicijskih partnera SDPa i HNSa.

To je paraliziralo život u Gradu i rad Poglavarstva, ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Kluba gradskih vijećnika HSP-a Miroslav Rožić. Posebno se osvrnuo na optužbu zagrebačkog obrtnika Ivice Petrovića na račun HNS-ova člana Poglavarstva i predsjednika zagrebačkog HNS-a Mislava Žagara za primanje mita kako bi mu, preko javnog natječaja "namjestio" posao.

Rožić je podsjetio kako je svojedobno upravo ministar javnih radova, obnove i graditeljstva i predsjednik Savjeta HNS-a Radimir Čačić ustvrdio da je zagrebačko Poglavarstvo leglo korupcije. Povjerenstvo ustrojeno kako bi ispitalo te tvrdnje nije utvrdilo nepravilnosti. Sada je od svih priča o korumpiranoj gradskoj upravi jedino predsjednik zagrebačkog HNS-a Mislav Žagar optužen za primanje mita, pa se može reći da HNS zadržava kontinuitet kada je u pitanju korupcija, drži Rožić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HSP-u se ne slažu s tvrdnjama predsjednice HNS-a Vesne Pusić da njezina stranka s time nema ništa te da je to stvar policije i sudstva, već smatraju da je to i pitanje političkog morala. Žagara je u Poglavarsto postavio HNS, a ne njegova stručnost, naglašava Rožić i dodaje da se ne radi o "običnoj šalterskoj korupciji". Žagar bi se, kao javna osoba, trebao zajedno s obrtnikom Petrovićem podvrći poligrafskom testiranju kako bi se utvrdilo tko od njih dvojice ne govori istinu. Napomenuo je da u HSP-u imaju pouzdane informacije o cijelom slučaju, ali ne žele prejudicirati sudsku odluku.

Član zagrebačkog Poglavarstva zadužen za planiranje razvoja Mislav Žagar pokrenuo je sudsku tužbu, zbog klevete, protiv vlasnika poduzeća FON Ivice Petrovića. Petrović tvrdi da je Žagar od njega primio 50 tisuća kuna mita kako bi mu, zauzvrat, svojim vezama u Poglavarstvu na natječaju namjestio posao izgradnje igrališta od umjetne trave na stadionu NK Hrvatski dragovoljac u Sigetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara