HSP sumnja da je Vlada pripremila obaranje haških optužnica

HSP-ovi zastupnici u Hrvatskom saboru izrazili su danas sumnju u tvrdnje da je Vlada učinila sve što je morala kako bi oborila haške optužnice protiv hrvatskih generala i branitelja, koje drže monstruoznima.

"Blago rečeno, dvojimo o spremnosti Vlade te, dapače, mislimo da su sve te informacije u javnost puštene u cilju umirivanja javnosti", rekao je HSP-ovac Pero Kovačević na današnjoj konferenciji za novinare.

Sve što je do danas upućeno iz Vlade su dva pisma glavnoj haškoj tužiteljici Carli Del Ponte, i to po jedno iz bivše i sadašnje vlade, a dvojim jesu li ta pisma ikad stigla do nje, kazao Kovačević.

Podsjetio je da još nije profunkcionirao Memorijalno-dokumentacijski centar, te da je saborska većina odbila prijedloge osnivanja povjerenstva za pružanje pravne pomoći haškim osumnjičenicima i optuženicima.

"Naši generali i danas moraju na crno kupovati materijal, budući da od Vlade ne mogu ništa dobiti", ustvrdio je Kovačević.

Od Vlade je zatražio informaciju i uvid u sve što su do sada poduzeli Savjet prijatelja Suda te Savjet za suradnju s Haškim sudom, u čiju ozbiljnost rada Kovačević dvoji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara