HSP: Ulazak u Europsku uniju Hrvatskoj je preskup, glasajte protiv!

Foto: Paun Panović/Cropix

HSP je na sastanku Glavnog stana prihvatio političku platformu kojom se protive ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Detalji će biti objavljeni za dva tjedna na slavljeničkoj konvenciji HSP-a, kojom se obilježava 150 godina stranke. 

O čemu se zapravo radi, Indexu je otkrio Danijel Srb, predsjednik HSP-a.

"Pozvat ćemo sve hrvatske državljane da na referendumu o ulasku u Europsku uniju glasaju protiv. Jednostavno, države koje nam nisu sklone, toliko su podigle cijenu ulaska da nam se to više ekonomski ne isplati. Konvalidacija mirovina za pobunjene Srbe, kupovine stanova osobama koje su napustile Hrvatsku, brodogradnja, odustajanje od ZERP-a... toliko je tih političkih uvjeta koji nam se nameću i nanose izravnu gospodarsku štetu", pojasnio je Srb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako može Turska...

Možemo i bez Unije, uvjeren je Srb. "Ukoliko jedna Turska, koja još nije ni službeni kandidat za EU, bilježi stopu gospodarskog rasta veći nego ijedna zemlja članica Unije, zašto ne bi i Hrvatska, kojoj se nameću posebno veliki zahtjevi", drži šef HSP-a.

Nije htio konkretno o državama koje nas pritišću. Tek da sve konce vuče nama izrazito nesklona europska sila. "Velika Britanija?", pitali smo Srba. "Ne bih o imenima. Prepoznat će se oni već", uvjeren je Srb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara