HSS izrazio zabrinutost zbog povećanja cijene kruha

HRVATSKA seljačka stranka (HSS) danas je izrazila zabrinutost zbog povećanja cijene kruha koje će zasigurno pogoditi najsiromašnije slojeve i ujedno zatražila od Vlade RH da poduzme konkretne mjere kako bi se spriječilo povećanje cijena pod izgovorom na sušu.

Iz HSS-a priopćuju da prema njihovim informacijama pšenice u Hrvatskoj ima dovoljno i da je uskladištena u silosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dojam koji se pokušava stvoriti u javnosti vezano uz nedostatne količine pšenice uzrokuje na tržištu povećanje cijene pšenice", napominju iz HSS-a u priopćenju i pozivaju sve koji imaju pšenicu u silosima da je "puste" na tržište i time dovedu cijenu pšenice u prihvatljive okvire.

Potsjećaju da je Hrvatska seljačka stranka tražila i u saborsku proceduru uputila Zakon o uređenju tržišta brašnom kojim bi se uvele markice za brašno i cjelovito uredilo tržište prehrambeno-pekarskih proizvoda. U HSS-u smatraju da bi se tim zakonom olakšalo poslovanje mlinsko-pekarske industrije koja se zbog nelojalne konkurencije nalazi u teškoj situaciji.

U HSS-u drže da se problem s kojim je mlinarsko-pekarska industrija suočena ne smije rješavati preko potrošača koje će poskupljenje kruha najviše pogoditi
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara