HSS: kako će se riješiti pitanje zemljišnih knjiga općine Dvor

Saborski Klub zastupnika HSSa zatražio je danas od ministrice pravosuđa Vesne ŠkareOžbolt da odgovori što Vlada kani poduzeti kako bi se riješilo pitanje zemljišnih knjiga općine Dvor što su ih za akcije "Oluja" odvezli pripadnici paravojnih snaga tzv. SAO Krajine. L

HSS-ovci upozoravaju da zbog nedostatka dokaza vlasništva građani ne mogu raspolagati svojom imovinom, fižičke i pravne osobe ne mogu dizati hipotekarne kredite.

Sve se to, napominju, vrlo negativno odražava na gospodarstvo, a o razvoju se ne može niti govoriti, što dovodi do depopulacije toga područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HSS-ov Klub navodi da su za vojno-redarstvene akcije "Oluja", uoči oslobađanja Dvora, pripadnici paravojnih snaga tzv. SAO Krajine odvezli sve zemljišne knjige u smjeru Banja Luke, a potom u SR Jugoslaviju. Prema neslužbenim informacijama, za prijevoza knjiga iz Rume za Beograd iste je zaplijenio srbijanski MUP i deponirao ih u policijskoj postaji u Beogradu, odakle im se nakon NATO-vog bombardiranja gubi svaki trag.

S obzirom da se radi o područjima od posebne državne skrbi gdje je nužno olakšati dolazak ulagača, pitamo ministricu što će Vlada učiniti na rješavanju tog problema, stoji u dopisu što ga je Klub HSS-a uputio na inicijativu HSS-ovaca iz Općine Dvor.

(Hina) xum yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara