HSS o svom projektu nAVODNJAVANJA

U povodu Svjetskog dana voda, 22. ožujka, predsjednik HSSa Zlatko Tomčić sastao se danas sa stručnim timom stranke zaduženim za projekt navodnjavanja, priopćeno je iz HSSa. L

Cilj je tog HSS-ovog programa, na čelu kojega je dr. Marko Josipović doći do stabilne i dohodovne poljoprivredne proizvodnje, omogućiti proizvodnju dovoljne količina hrane za potrebe Hrvatske te stvoriti pretpostavke za bolji život na selu, navodi se u priopćenju.

Po projektu kojeg je prezentirao dr. Josipović navodnjavanje bi se provodilo na području pet županija istočne Hrvatske ukupne površine 200.091 ha ili 32,24 posto zemljišta kategorije oranica i vrtova u regiji ili 13,71 posto oranica i vrtova RH.

Predsjednik stranke Z. Tomčić je istaknuo da projekt navodnjavanja treba postati "nacionalni projekt", a da se prioriteti navodnjavanja trebaju određivati nakon konzultacija lokalnih zajednica i njihovog programa gospodarskog razvoja, u skladu sa Strategijom poljoprivrede RH te postojećih zakona koji se odnose na vode, vodoprivredu i vodnogospodarske osnove, navodi se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi za Hinu, glasnogovornica HSS-a Marijana Petir je navela da je HSS svoj projekt navodnjavanja iznio još u vrijeme predizborne kampanje. "Kao uobičajeno, kad oporba nešto predloži Vlada preuzme njezine projekte", ustvrdila je Petir.

Vlada je 12. ožujka na sjednici u Osijeku osnovala Nacionalno povjerenstvo za navodnjavanje na čelu kojega je premijer Ivo Sanader. S projektom navodnjavanja Vlada kani krenuti vrlo intenzivno, jer se radi o strateškom projektu čiji se značaj može usporediti s gradnjom cesta, rekao je u Osijeku premijer Sanader.

(Hina) pp/xbma ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara