HSS u Orašju: Hrvatska se mora brinuti za Hrvate u BiH

PREDSJEDNIK HSS-a Zlatko Tomčić izjavio je večeras u Orašju kako "hrvatski Ustav i Daytonski mirovni sporazum pozivaju vlast Republike Hrvatske na brigu o Hrvatima u BiH", ali kako je rekao, "kada pokušamo pomoći, odmah nas prozivaju da se miješamo u stvari druge države".

"HSS će se zalagati da ovakvih izgovora bude što manje jer je Hrvatskoj stalo imati stabilnu BiH, koja će zajedno s Hrvatskom ući u Europsku uniju", rekao je Tomčić u Orašju na predizbornom skupu liste HSS-a za XI. izbornu jedinicu izbora za Hrvatski sabor.

Tomčić je ustvrdio da državu BiH održavaju Hrvati, jer, rekao je, da nije Hrvata BiH bi bila sačinjena od dvije mini države - države Bošnjaka i države Srba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomčić je kazao da je cilj HSS-a BiH u kojoj će se omogućiti stvarna ravnopravnost i puna konstitutivnost.

Nikola Šafer, župan Vukovarsko-srijemske županije, najavio je zaštitu interesa poljoprivrednih proizvođača kroz zaštitu proizvodnje, kreditnim linijama i otvaranjem suradnje s hrvatskim tvornicama hrane u obližnjem okružju.

Marko Tadić, nositelj liste HSS-a za XI. izbornu jedinicu, najavio je pomoć Kliničkom bolničkom centru u Mostaru, bolnicama u Novoj Biloj i Orašju. Izborit ćemo se za nastavak financiranja Sveučilišta u Mostaru za oko 350 nastavnika koji tamo predaju, te pomoći državi BiH da što prije uđe u članstvo EU", kazao je Tadić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara