HSS za povećanje plaća liječnicima, ali drži da je 28 posto neprihvatljivo

HRVATSKA seljačka stranka (HSS) podržala je večeras poduzimanje neophodnih mjera koje imaju za cilj sustavno i hitno unaprjeđivanje stanja u zdravstvu, uz želje da se liječnicima plaće povećaju, no neprihvatljivim drži da to povećanje bude od 28 do 45 posto.

´Povećanje plaća liječnicima treba biti primjereno gospodarskim mogućnostima zemlje i odnosima plaća drugih javnih djelatnosti u zemlji´, stoji u HSS-ovu priopćenju u kojem je ta stranka iznijela svoj stav o štrajku liječnika.

HSS podržava Vladu u nastojanju da se pregovorima dođe do optimalnog rješenja problema.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Odbacujemo princip ucjena, te jeftinog politikanstva, a niti ne podržavamo raspravu samo o plaćama liječnika, već inzistiramo da se podrži nastojanje Vlade za kvalitetnim i sustavnim unaprjeđivanjem cjelokupne zdravstvene zaštite´, priopćio je HSS.

HSS ističe neophodnost mudrog i strpljivog pronalaženja rješenja koje ne trpi odlaganje i u kojemu moraju sudjelovati sva tri socijalna partnera kako bi se učinkovito i na prvom mjestu zaštitili interesi bolesnika, stoji u priopćenju koje je potpisala zamjenica predsjednika HSS Ljubica Lalić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara