HSU za umirovljenike izborio osnovnu školu

OSNOVNOŠKOLSKI primjer čiste političke trgovine: strogo čuvani koalicijski sporazum HSU-a i HDZ-a izborio je za umirovljenike HSU-ovce u Nadzornim odborima državnih firmi i izgradnju Osnovne škole u Puli, dakle izbornoj jedinici Silvana Hrelje, što će hrvatskim umirovljenicima koristiti koliko i donacija padobrana.

Sporazum je objavljen jučer na stranicama te stranke, mjesecima nakon što je saborski zastupnik Silvano Hrelja rekao svoje sudbonosno "da" Ivi Sanaderu i odbijanja da ga pokaže. Iako mu se od toga dana prigovaralo da je požurio u taj brak te da nije jasno što će umirovljenici dobiti time, Hrelja je inzistirao da nije potrebno pregovarati s bilo kim drugim. Time je dobiven sporazum u kojemu, osim Vladinog "nastojat ćemo" i "vidjet ćemo" nema ničeg konkretnog za tu kategoriju, kojoj se ne prognozira ništa osim još kopanja po kontejnerima u potrazi za PVC ambalažom, još očajnijih vremena i srozavanje mirovine u odnosu na prosječnu plaću ispod psihološke granice od 40 posto.

Jordan: Sretan Vam Uskrs, dajem neopozivu ostavku

Danas je, s druge strane, prvi predsjednik te stranke Vladimir Jordan koji je 2003. doveo u Sabor svoja tri zastupnika u Vrbovcu na početku izborne skupštine HSU-a digao ruke od svoje stranke - zaželio im Sretan Uskrs, dao neopozivu ostavku i odustao od kandidature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zadnja tri mjeseca aktivnosti u HSU svele su se na sektašenja i lobiranja za funkcije u stranci te traženje moje smjene, a ja imam svoje dostojanstvo i u takvom okruženju ne želim više raditi", kazao je Jordan obrazlažući svoju odluku. O kakvom se okruženju radi, govori i činjenica da su u stranci izbile dvije tučnjave u posljednjih mjesec dana, ali i opća hajka na Jordana, kojega je struja koja podržava Hrelju proglasila netelevizičnim, ružnim i neduhovitim.

Kandidati za predsjednika HSU-a ostali su član Predsjedništva stranke Mihajlo Tomašković, i, naravno, Silvano Hrelja.

A.B.
Foto: I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara