HSUTI: Prvo istraživanje u Hrvatskoj o stanju obitelji osoba s invaliditetom

HRVATSKI savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI) priopćio je danas da će se u subotu, 29. ožujka, u 11 sati u prostorijama Gospodarskog kluba, Vukovarska 78, održati predavanje, anketiranje i druženje s obiteljima osoba s invaliditetom.

Radi se o prvom istraživanju u Hrvatskoj o stanju obitelji osoba s invaliditetom kako bi se utvrdila kvaliteta života promatrana kroz socijalne, ekonomske, zdravstvene, psihološke i obrazovne segmente.

U Gospodarskom klubu obitelji i osobe s invaliditetom dočekat će i pružiti im dodatnu stručnu pomoć studentice Studijskog centra socijalnog rada.

Pored popunjavanja upitnika za njih je organizirano predavanje predsjednice HSUTI-a Mirjane Dobranović na temu "Osobe s invaliditetom u ozračju 2003. - Europske godine osoba s invaliditetom".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istraživanju mogu sudjelovati osobe bez obzira na vrstu invaliditeta, dob i spol te članovi njihovih obitelji (roditelji, supružnik, njihova djeca te braća ili sestre).

Pilot istraživanje o stanju obitelji invalidnih osoba već je provedeno 1. ožujka u Karlovcu za Karlovačku županiju, a 22. ožujka u Zagrebu, Krapini, Sisku, Koprivnici, Vinkovcima, Bjelovaru, Osijeku, Slavonskom Brodu i Požegi.

U preostalim županijama anketiranje će biti provedeno 29. ožujka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara