HTC proglašen krivim za kršenje Appleovih patenata

Foto: AFP

AMERIČKA međunarodna trgovačka komisija (USITC) objavila je zaključke svoje istrage, ustanovivši da je tajvanska kompanija HTC prekršila dva Appleova patenta.

Riječ je patentima vezanim uz funkciju "tap to e-mail", koja je pak  prilično vezana za Android operativni sustav. Takva presuda otvara vrata da se cijeli slučaj proširi i na druge proizvođače smartphoneova koji rade na Googleovom Androidu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija je predložila zabranu uvoza i prodaje HTC-ovih proizvoda koji krše te patente u SAD-u. Kompanija je najavila da će se žaliti na presudu, ali će u međuvremenu svejedno morati ukloniti spornu funkciju sa svojih uređaja. Srećom po HTC, presuda na snagu stupa tek polovicom travnja naredne godine, što će im omogućiti dovoljno vremena za softverske preinake na svojim pametnim telefonima. Na taj način bi ipak trebali izbjeći zabranu poslovanja u SAD-u, kada je riječ o smartphoneovima.

Još nije određeno hoće li HTC biti primoran Appleu platiti i financijsku odštetu za povredu patenata, ali je realno očekivati kako će Apple to zahtijevati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara