HTV i dalje brani Novak Srzić: Otkazali gostovanja Mani Gotovac jer je zatražila Hloverkinu ostavku

Screenshot: HTV

MANI GOTOVAC nepoželjna je na HTV-u i to zbog toga jer se prekjučer (ponedjeljak)  drznula dirnuti tijekom emisije "Hrvatska uživo" u lik i djelo Hloverke Novak Srzić pozvavši je, neizravno, da podnese ostavku. Naime, Gotovac je bila gost u studiju predstavljajući svoju novu knjigu "Fališ mi", a u razgovoru se dotaknula nedostatka odgovornosti i prihvaćanja vlastitih (ne)djela u hrvatskom društvu.

Govore o moralu i odgovornosti, a neodgovorne su ...

"Svi mi mislimo da smo strašno važni, strašno pametni i ni zašto odgovorni gotovo bih rekla da smo bezgrešni. Samokritičnost bi nam puno pomogla u ovim strašnim trenucima jer bi dovela do toga da se mnogi upitaju što su zapravo napravili. Pa eto neka dođe do toga da netko i da neku ostavku. Jeste ti vi prmjetili da je netko podnio ostavku? Naravno to se odnosi i na neke ovdje na vašoj televiziji. Imate neke vrlo važne novinarke koje se pojavljuju u važnim informativnim emisijama i govore o moralu i odgovornosti, a same su neodgovorne i tako dalje", rekla je Gotovac u razgovoru s voditeljicom Majom Sever.

Upravo jasna aluzija na Novak Srzić za Gotovac je ispao problem, jer su joj ubrzo nakon toga otkazana gostovanja u nekim drugim emisijama HTV-a.

Gotovac: Rekli su mi da se tema istrošila

"Da, bila sam gost u Hrvatska uživo i zaista sam to i rekla. Pa zna se na koga sam mislila", rekla je Gotovac u razgovoru za Index dodajući da su vrlo brzo nakon emisije Hrvatska uživo kontaktirali njenog agenta te otkazali gostovanje."U srijedu sam trebala biti gost u Dobro jutro Hrvatska, no objašnjenje zašto neću biti je da se tema 'istrošila'. Kako se može istrošiti moja knjiga koja tek večeras ima promociju? Kakvo je to objašnjenje?", kaže nam Gotovac dodajući da su joj rekli i da je sve rekla u par minuta emisije Hrvatska uživo pa da više nema što reći.

Hlo se mora obraniti

Podsjetimo, kako je Gotovac poznata teatrologinja, kazališna kritičarka, ravnateljica hrvatskih kazališta te naposljetku i sjajna spisateljica koje se često ne libi otvoreno kritizirati. Objašnjenje urednika HTV-a da je Gotovac "istrošena tema", zvuči nam pomalo i uvredljivo. Pa makar stali i u obranu Hloverke Novak Srzić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara