HTV opovrgava Hebranga, serijal o sanitetu je neprofesionalan i loš

HRVATSKA televizija organizirala je danas za novinare projekciju jedne epizode dokumentarnog serijala "Sanitet u Domovinskom ratu" kako bi opovrgnula izjavu saborskog zastupnika Andrije Hebranga da serijal ne želi prikazati iz ideoloških razloga.

Projekcijom su, kako kažu na HTV-u, htjeli odbaciti Hebrangovu tvrdnju te pokazati da je riječ o uratku koji ne odgovara profesionalnim standardima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odbacujući tvrdnje o ideološkim razlozima zbog kojih, kako je Hebrang nedavno izjavio u Hrvatskom saboru, HTV serijal već godinu dana ne želi prikazati, urednik dokumentarnog programa Miro Branković ustvrdio je da je serijal zanatski loše napravljen.

Odluka da se serijal ne prikaže dok se ne doradi i profesionalno poboljša je urednička i nedopustivo je da se s političke govornice miješa u uređivačku politiku, ocijenio je Branković.

Među brojnim zamjerkama na račun serijala, Branković je, među ostalim, izdvojio i odabir sugovornika. Tvrdi da se uglavnom razgovaralo s "doktorskom vrhuškom" te da nigdje nema medicinskih sestara i vozača sanitetskih vozila koji su također bili dio saniteta u Domovinskom ratu.

Urednik dokumentarnog programa HTV-a najavio je da će serijal, skraćen s osam 30-minutnih epizoda na četiri, biti emitiran na jesen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara