HUB poziva dužnike u CHF: Ako niste potvrdili primitak izračuna konverzije, javite se banci

HUB poziva dužnike u CHF: Ako niste potvrdili primitak izračuna konverzije, javite se banci

Foto: HUB

HRVATSKA udruga banaka pozvala je klijente koji nisu potvrdili primitak izračuna konverzije kredita da se jave svojim bankama kako bi se u propisanom roku mogli očitovati o prihvatu konverzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, 30. ožujka istječe rok u kojem banke moraju izvijestiti Ministarstvo financija o rezultatima provedbe konverzije, odnosno dostaviti podatke koliko klijenata je prihvatilo ili nije prihvatilo ovaj način rješavanja problema.

HUB: Ako niste potvrdili primitak izračuna konverzije kredita, javite se banci

"Na inicijativu banaka koje sudjeluju u postupku prinudne konverzije kredita denominiranih u kunama s valutnom klauzulom u CHF i kredita denominiranih u CHF, Hrvatska udruga banaka poziva klijente odnosnih banaka koji još uvijek iz bilo kojeg razloga na svojoj strani nisu potvrdili primitak preporučene pošiljke s propisanim izračunom konverzije da se jave svojoj banci radi urednog preuzimanja odnosne dokumentacije, kako bi u propisanom roku mogli odlučiti o prihvatu konverzije.

Banke skreću pažnju klijentima koji još nisu uredno potvrdili primitak izračuna konverzije da su one na temelju mjerodavnog propisa, najkasnije do 30. ožujka 2016., dužne izvijestiti Ministarstvo financija RH o konačnim rezultatima provedbe konverzije, uključujući i podatke o broju potrošača koji su prihvatili, odnosno o broju potrošača koji nisu prihvatili konverziju", navodi se u priopćenju Hrvatske udruge banaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara