Humanitarna akcija za djecu s posebnim potrebama

Tvrtka Duracell izvijestila je da je započela humanitarnu akciju "IDEM na zimovanje" s ciljem podizanja svijesti javnosti o problemima djece s posebnim potrebama.

U povodu akcije tridesetak djece s posebnim potrebama, korisnika udruge "Idem", bit će poslano na zimovanje u razdoblju od 24. do 30. siječnja iduće godine.

Djeca od 12 do 17 godina bit će smještena u "Školi mira" Mrkopalj i sedam dana uživati u zimskim radostima te različitim aktivnostima. Moći će sudjelovati u likovnoj radionici, okušati se u glazbenim i starim zanatima ili vožnji saonicama.

Hrvatska udruga za stručnu pomoć djeci s posebnim potrebama "Idem" osnovana je 1994. godine na inicijativu stručnjaka Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i roditelja djece s posebnim potrebama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Hrvatskoj je evidentirano oko 10.000 djece i mladih s posebnim potrebama, a po svjetskim statistikama bilo bi realno da samo u osnovnim školama ima 40.000 djece (10 posto populacije) kojima je potrebna posebna podrška.

Posebne potrebe djece proizlaze iz teškoća u intelektualnom funkcioniranju, motorici, govoru, čitanju i pisanju, osjetnim funkcijama (sluh i vid) te na socijalnom i emocionalnom području, pa stoga imaju znatnih teškoća u praćenju i svladavanju redovitoga školskog programa.

Cilj je udruge uključivanje djece s posebnim potrebama u redovni sustav odgoja i obrazovanja, kao preduvjet njihova uključivanja u društvo.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara