Humanitarna akcija za pomoć Onkološkom odjelu Klaićeve bolnice

U 16 McDonald'sovih restorana širom Hrvatske započela je desetodnevna humanitarna akcija za pomoć Onkološkom odjelu Klinike za dječje bolesti Zagreb (Klaićeve bolnice). 

U humanitarnoj akciji koja se organizira povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta, cilj je prikupiti 100 tisuća kuna za koje će se Onkološkom odjelu Klaićeve bolnice moći kupiti 5 novih infuzorskih pumpi i perfuzora, medicinskih uređaja neophodnih za liječenje djece koja se liječe od najtežih bolesti.

Akciju u kojoj će hrvatski restorani McDonald'sa od svakog prodanog menija jednu kunu odvajati u svrhu kupnje novih medicinskih uređaja za dječju bolnicu, poduprli su i poznati glumci Mario Valentić i Anita Berisha. Oni će zajedno s djelatnicima McDonald'sovih restorana u Hrvatskoj pomagati u prodaji u restoranima u kojima za vrijeme trajanja akcije svi djelatnici nose majice s porukom humanitarne akcije.

Ova globalna McDonald'sova inicijativa, pokrenuta je prije 7 godina, otkada na Svjetski dan djeteta više od 30 tisuća McDonald'sovih restorana širom svijeta simultano organizira humanitarne akcije za pomoć djeci u zemlji u kojoj posluje. Brojne poznate osobe širom svijeta podržavaju ovu akciju – od pjevačke zvijezde Celine Dion i Sarah Ferguson, vojvotkinje od Yorka na globalnoj razini do brojnih poznatih osoba u svakoj pojedinoj državi u kojoj se akcija organizira.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara