humboltovci organiziraju raspravu o zakonu o visokom obrazovanju

Klub hrvatskih humboldtovaca (KHH) organizira raspravu o Prijedlogu zakona o znanstvenoistraživačkoj djelatnosti i visokome obrazovanju što će se održati u Zagrebu 10. veljače, a moći će se pratiti i na Internetu.

Predsjednik KHH-a Mladen Pavičić najavio je danas da će se sudionici rasprave okupiti na zagrebačkome Građevinskom fakultetu, ali da će rasprava o Prijedlogu zakona biti istovremena na tri ´cyber povezane´ lokacije - Građevinskome fakultetu, Institutu ´Ruđer Bošković´ i CARNet učionici u Splitu.

Po Pavičićevim riječima, cilj je raspraviti kontroverzne točke zakonskoga prijedloga i zastupnicima pružiti što iscrpnije interpretacije pojedinih točka prijedloga kako bi im se olakšala rasprava i odluke. To je i razlog što će se rasprava moći pratiti na Internetu i kasnije preslušati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspravi će, kako se očekuje, sudjelovati ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego, rektori i dekani hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te direktori i predstavnici javnih instituta.

Klub hrvatskih humboldtovaca osnovan je prije 11 godina i okuplja hrvatske znanstvenike - korisnike prestižne njemačke stipendije Zaklade Alexandera von Humboldta (Alexander von Humboldt Stiftung) koja nosi ime jednoga od najpoznatijih prirodoslovaca u povijesti čovječanstva Alexandera von Humboldta (1769.-1859.)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara